Van Staa: "Bij Ajax is alles individueel en ze doen maar wat"

FC Twente en Ajax ontmoeten elkaar op zondag in de Johan Cruijff ArenA. Bij de Oosttribune pleit men voor een Feyenoord-tactiek bij de Tukkers: vol druk zetten en Ajax tot fouten dwingen.

"Je bent de nummer drie en je gaat naar Amsterdam en zelden heb je zoveel punten voorsprong gehad. Voor Ajax is dit wel een moment om een grote club te verslaan. Maar bij FC Twente staat er een ploeg", vertelt Jan van Staa bij de Oosttribune van RTV Oost. "Bij Ajax is alles individueel en ze doen maar wat."

Vroeg scoren is het advies. "Het is heel belangrijk dat je voorkomt. Dan speel je de ArenA stil en dan wordt het een ellende van hier tot Tokio. Dat is de opdracht voor FC Twente. Je moet voor de winst durven gaan, als je dat lef hebt en je komt voor te staan..."

Gertjan Verbeek sluit zich daarbij aan. "Je moet er bovenop gaan spelen. Je moet Feyenoord kopiëren. Dan maken ze vanzelf fouten, zijn ze niet in staat om hun positiespel te spelen. Dan sta je met 1-0 of 2-0 voor, gaat het publiek zich ermee bemoeien en dat is niet positief."

Lees meer:
0 reacties