Van 't Schip duidelijk na afslachting: "Mannen tegen pupillen"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © BSR Agency

Feyenoord maakte zondagmiddag gehakt van Ajax. Het zorgde na afloop voor een aangeslagen John van 't Schip, die een pijnlijke conclusie heeft voor de Amsterdamse ploeg.

"Het was zwaar, slecht", begint Van 't Schip bij ESPN. "Op alle fronten waren we de mindere. Fysiek, aan de bal. Feyenoord was qua intensiteit veel sterker, eigenlijk vanaf minuut één. We zijn niet in de wedstrijd gekomen. Dit is een klap die we met zijn allen moeten verwerken."

Hij gaat verder: "Je ziet gewoon dat we op alle fronten worden afgetroefd. We maken vier persoonlijke fouten, maar dat is ook de druk, de pressie die Feyenoord geeft. Ze raken niet bewust de bal kwijt, maar het gebeurt wel. We hebben de bal niet eens drie keer in de ploeg gehouden."

Bij rust stond er al een stand van 3-0 op het scorebord. "In de tweede helft wil je opnieuw beginnen. Maar binnen de kortste keren heb je er weer drie achter de oren. Dit was mannen tegen jongens, of tegen pupillen. Het was meer dan beschamend. Voor ons allemaal, staf en spelers", is het oordeel van Van 't Schip.

Lees meer:
0 reacties