Van 't Schip hekelt uitblijven versterking: "Op aangedrongen"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Trainer John van 't Schip stond na afloop van de wedstrijd tegen Almere City de NOS te woord. Hij stelde met zijn ploeg de vijfde plek veilig.

"Het was een hele rit met heel veel hobbels", vertelt trainer John van 't Schip over het seizoen. "Maar we hebben in ieder geval de doelstelling behaald die mij vooraf is gesteld. Proberen Europees voetbal te halen. We stonden achttiende toen ik instapte."

Hij hekelt het uitblijven van meer versterkingen. "In het begin ging het goed, maar in de tweede helft van het seizoen hebben we toch veel punten laten liggen door allerlei redenen. Belangrijke spelers vielen uit. Midweekse wedstrijden waar deze jeugdige groep niet klaar voor was. Maar als je alles bij elkaar veegt, is het wel gewoon een goede prestatie geweest."

Hij vervolgt. "Hoewel we voor de winterstop veel wonnen, heb ik er wel op aangedrongen om versterkingen te halen. Niet alleen Henderson, maar nog twee erbij. Dat is helaas niet gelukt. Dat heeft ons wel opgebroken."

Of hij zelf iets heeft geleerd van afgelopen seizoen? "Dat ik niet meer moet instappen, haha. Nee, ik ben ongelofelijk blij en trots dat ik hoofdcoach van Ajax mocht zijn. Dat ik met deze groep heb kunnen samenwerken en proberen te helpen. Nogmaals: Ajax is mijn club. Ik loop hier al 27 jaar rond als speler en als trainer, dat zal ik zeker meenemen in de rest van mijn carrière."

Lees meer:
0 reacties