Van 't Schip legt uit: "Hard trainen is niet altijd de oplossing"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Na een reeks tegenvallende resultaten besloot John van 't Schip vrijdag een deel van de selectie vrij te geven. Zondag staat de belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht op het programma.

Na een zwaar programma was volgens Van 't Schip mentale en fysieke rust nodig. "In de komende drie weken hebben we opnieuw een druk programma en weinig tijd om de spelers fysiek rust te geven", legt de oefenmeester uit op het clubkanaal. "Vanuit een aantal jongens kwam het initiatief om toch te trainen, dat is mooi om te zien. Doordat we al een heel druk programma hebben gehad, is de frisheid misschien ook een beetje uit de ploeg. Alleen maar heel hard trainen is niet altijd de oplossing."

Zondag wacht een thuisduel tegen FC Utrecht. "Wedstrijden tegen FC Utrecht zijn altijd speciaal. De rivaliteit tussen de clubs is bekend. Voor FC Utrecht zijn dit de wedstrijden van het jaar. Ze zijn al een hele tijd ongeslagen en het vertrouwen is groot bij hen", weet Van 't Schip, die een duidelijke boodschap voor zijn eigen ploeg. "We moeten gewoon winnen."

Lees meer:
0 reacties