Van 't Schip noemt de drie lichtpuntjes bij Ajax: "Weer goed"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © BSR Agency

John van 't Schip heeft in zijn laatste duel als trainer van Ajax met 2-2 gelijkgespeeld tegen Vitesse. Na afloop sprak hij met ESPN.

Voor Van 't Schip komt zo een einde aan een zwaar en teleurstellend seizoen, want ook tegen Vitesse heeft hij zich geërgerd. "Je hoopt dat je de wedstrijd op een goede manier kunt uitspelen en iets leuks kunt laten zien. Dat hebben we niet kunnen laten zien en dan krijg je dat soort dingen, waardoor er misschien irritaties komen."

Toch zag de Ajax-trainer drie lichtpuntjes in Arnhem. "Bergwijn heeft een goede wedstrijd gespeeld, Josip Sutalo heeft zijn eerste goal gemaakt en Kenneth (Taylor, red.) vond ik weer goed. Maar het is te weinig voor het geheel als team en dat weten we ook."

Van 't Schip meent wel dat het afgelopen jaar kan helpen in de ontwikkeling van sommige spelers. "Even los van vandaag is er wel een aantal jongens die zich door zo’n jaar verder ontwikkelen. Hopelijk kan Ajax daar volgend jaar de vruchten van plukken. Maar het was te weinig. Het is te hopen dat de jonge jongens zich door kunnen blijven ontwikkelen en dat er een aantal spelers bij gaat komen die ze daarbij gaan helpen."

Lees meer:
0 reacties