Van 't Schip over Ajax-blessures: "Ik verwacht hem er niet bij"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © BSR Agency

John van 't Schip heeft duidelijkheid gegeven over Brian Brobbey. De hamstringblessure van de spits lijkt mee te vallen, al kan hij op korte termijn nog niet in actie komen voor Ajax. Tegen Sparta liep Brobbey een blessure op. Daardoor moest de aanvaller zich afmelden voor het Nederlands elftal.

"Brian is buiten aan het trainen met de fysio’s, maar dat zijn meer loopoefeningen", zegt Van 't Schip tegen de officiële clubkanalen van Ajax. "Ik denk dat hij er in de eerste week zeker nog niet bij is. Alles wat hij eerder kan doen, is meegenomen. Je moet heel voorzichtig zijn met een hamstringblessure. Gelukkig was dit niet een hele grote blessure, waardoor hij relatief snel terug kan zijn."

Ajax moet het zondag op bezoek bij PEC waarschijnlijk ook nog doen zonder Steven Berghuis. Van 't Schip: "Het duurt lang. Hij heeft nog steeds last van zijn rug en knie, dus we moeten even afwachten. Nee, ik verwacht hem er niet bij tegen PEC. Hij is nog niet aan het trainen met de groep. Het kan misschien ook in één keer wel crescendo gaan, maar dat is nu nog niet het geval", aldus Van 't Schip.

Lees meer:
0 reacties