Van 't Schip over oud-Ajacied: "Dat is het risico van zo'n transfer"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

John van 't Schip denkt dat de transfer van Ryan Gravenberch naar Bayern München hem het WK heeft gekost. Gravenberch werd niet opgeroepen voor de definitieve WK-selectie van Louis van Gaal en de oud-international denkt dat dit te maken heeft met het gebrek aan speeltijd van de middenvelder.

"Hij is de laatste paar wedstrijden wel wat meer aan het voetballen toegekomen, maar dat is het risico van een transfer maken op dit moment", zegt John van 't Schip bij Viaplay. "Hij had zijn plek bij Ajax veroverd en speelde goed, maar nu speelt hij heel weinig. Alle andere middenvelders van het Nederlands elftal spelen gewoonweg allemaal meer dan hij."

"Dat is het risico wat je neemt als je naar zo'n club gaat", gaat de voormalig international verder. "Je hebt altijd een aanloop nodig om je in het elftal te spelen. Dat gebeurd nu een beetje, maar net te laat voor het WK."

"Ik denk dat als je hier anderhalf jaar geleden naar had gekeken, dan had je gezegd dat Gravenberch zeker zou meegaan naar het WK", reageert Frank de Boer. "Taylor zat toen op de bank en hij gaat wel mee naar Qatar. Hij is gelukkig nog heel jong, dus hij kan nog zeker wel twee WK's meemaken", aldus de oud-bondscoach van Oranje.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand