Van 't Schip teleurgesteld na gelijkspel: "Het is zoals het is"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © BSR Agency

Ajax speelde woensdagavond in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Excelsior. De Amsterdammers stonden in de tweede helft met tien man, nadat Steven Bergwijn een rode kaart had gekregen. Na de wedstrijd kreeg trainer John van 't Schip de vraag of hij kan leven met een punt.

"Uiteraard niet, vooraf weet je dat je deze wedstrijd moet winnen", zegt Van 't Schip tegen ESPN. "Je komt met 1-0 voor, dat is wat je wil. Ook al speel je niet goed." De trainer was verbaasd over de rode kaart voor Bergwijn. "De penalty was een kantelpunt, ook al zal het wel volgens de regels zijn. Ik had het absoluut niet verwacht dat het een penalty én rood zou zijn."

Ajax speelde een matige wedstrijd, maar Van 't Schip is, naar omstandigheden, niet geheel ontevreden. "Het is zoals het is. We zijn van een positie gekomen en dat is al een enorme beklimming geweest. Nu kom je in de eerste helft op 1-1 en dan is het gewoon moeilijk."

"We hadden met tien man meer de bal en hebben meer gecreëerd. In fases in de tweede helft werden we wel gevaarlijker. Bijvoorbeeld met de kopbal van Taylor. Wij zijn echt wel teleurgesteld, voorafgaand aan de wedstrijd moet je deze winnen", aldus Van 't Schip.

Lees meer:
0 reacties