Van 't Schip verklaart keuzes tegen Sparta: "Hij heeft dat wel"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Ajax treedt zondagmiddag met een sterk gewijzigde formatie aan tegen Sparta Rotterdam. John van 't Schip verklaarde vooraf zijn keuzes.

Zo lijkt Jordan Henderson achterin het centrum te starten door de afwezigheid van Josip Sutalo en lijkt Kenneth Taylor ook een bijzondere rol te krijgen. Van 't Schip houdt vast aan de formatie met vijf verdedigers. "Ik twijfel niet aan het systeem", vertelt de oefenmeester bij ESPN. Ook in dat systeem leverden de Amsterdammers wisselvallige prestaties. "De controle was goed, maar het ging snel de andere kant op. Over het algemeen hebben ze het goed ingevuld."

Voorin is er een verrassende basisplek voor de jonge Mika Godts. "Hij is een grillige buitenspeler met veel acties. We ontberen creativiteit en individuele acties, dat heeft hij wel", legt Van 't Schip uit. "Hij zal geen negentig minuten spelen, misschien kan Steven Bergwijn nog een rol krijgen richting het einde van de wedstrijd." De aanvaller van de Amsterdammers zit voor het eerste in tijden weer bij de wedstrijdselectie.

Lees meer:
0 reacties