Van 't Schip wilde Mannsverk wisselen: "De wissel stond al klaar"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © BSR Agency

John van 't Schip zag donderdagavond alles misgaan in de tweede helft van de wedstrijd tussen Aston Villa en Ajax. Na rust viel volgens de trainer 'alles uit elkaar', zo zegt hij bij Veronica.

Zo vielen Josip Sutalo en Devyne Rensch geblesseerd uit en kreeg Sivert Mannsverk zijn tweede gele kaart. "En in de eerste helft was Kaplan al geblesseerd uitgevallen. Dan weet je dat je het heel moeilijk gaat krijgen. Toen was het eigenlijk onmogelijk om de boel nog bij elkaar te houden", geeft Van 't Schip aan.

Hij baalt flink van de rode kaart van Mannsverk, omdat hij op het punt stond om in te grijpen. "Dat was meer omdat we op dat moment de wissel hadden klaarstaan om hem eruit te halen. Dan baal je dat dat gebeurt. Hij werd overlopen op het middenveld. Dat wilden we veranderen, maar daar kwamen we niet aan toe. Alles wat tegen kon zitten, dat zat vanavond ook tegen. In dit soort wedstrijden moet het ook meezitten en dat was niet het geval."

Uiteindelijk werd het dus 4-0 en vooral de vierde goal was pijnlijk. Borna Sosa ging in de fout. Van 't Schip hoopt dat zijn ploeg leert van de wedstrijd. "Maar daar hebben we nu niks aan. In dit soort wedstrijden moeten we er staan, maar dat ging heel snel de andere kant op. We verloren al onze duels in de tweede helft. Dit is wel een leerzame ervaring, dat je weet op welk niveau je moet zijn om verder te komen. Aston Villa heeft verdiend gewonnen, maar we hadden ook veel pech."

Lees meer:
0 reacties