Van 't Schip wilde meer wintertransfers: "Dat is niet gebeurd"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © BSR Agency

John van 't Schip had gehoopt dat Ajax in de winter meer actief zou zijn geweest op de transfermarkt. Hij denkt dat dit de club eerder vooruit had kunnen helpen, maar nu ligt de focus op de zomerse transfermarkt.

Dit seizoen heeft Ajax vaak punten laten liggen, ook onder leiding van Van 't Schip, die nu de spelers klaarstoomt voor de wedstrijd tegen Almere City. Vooral na Europese wedstrijden lukte het Ajax te vaak niet om de drie punten in de competitie te behalen. De hoofdtrainer legt dit grotendeels uit als een gebrek aan volwassenheid en ervaring. "In de winterstop hadden we daar misschien iets anders mee om moeten gaan, maar dat is niet gebeurd", zegt Van 't Schip in gesprek met Ajax TV. "Met extra spelers. Dat is nu wat er van de zomer moet gebeuren. Je had al een voorschot kunnen nemen op de komende transferperiode."

De clubleiding van Ajax kan de schade mogelijk nog herstellen in de zomer, maar Van 't Schip vindt dat het de club zou hebben geholpen als er eerder actie hadden worden ondernomen. "Nu moet er in één keer heel veel gedaan worden. Jongens hadden zich al kunnen acclimatiseren en gewend kunnen raken aan de omgeving en de club. En daardoor had het een goede toevoeging aan de jonge groep geweest."

Lees meer:
0 reacties