Van 't Schip zag spelersgroep stuk zitten: "Dat was wel weg"

John van t Schip langs de lijn
John van t Schip langs de lijn Foto: © Pro Shots

De spelers van Ajax zaten er na de nederlaag bij Feyenoord een paar dagen goed doorheen. Dat vertelt John van 't Schip vrijdagmiddag op de persconferentie.

Ajax kreeg zondagmiddag met 6-0 op hun broek in de Klassieker. "We hebben op alle vlakken de ondergrens bereikt in die wedstrijd. In mindset, mentaliteit, fysiek, en handelingssnelheid. We hadden geen antwoord op Feyenoord", blikt Van 't Schip terug. Deze week probeerde de oefenmeester terug naar de basis te gaan. "We probeerden deze week terug te gaan naar basisdingen, naar de kernwaarden waarmee ik in het begin ook ben begonnen."

"De energie, die na zondag was weg, moet je er op die wijze weer in proberen te krijgen", aldus Van 't Schip, die erkent dat die energie begin deze week ver te zoeken was. "Vanaf woensdag, donderdag zat er weer een goede energie in. Het is een hele harde klap geweest, maar gelukkig hebben we weer een wedstrijd voor de boeg waarin we dingen goed kunnen maken." Zondagmiddag komt FC Twente op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer:
0 reacties