Van 't Schip: "Zit veel in de groep om het positief af te sluiten"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Ajax neemt het woensdagavond op tegen Excelsior. De ploeg van John van 't Schip hoopt een goed vervolg te kunnen geven aan de overwinning op FC Twente.

"Na de omzetting van de formatie naar 4-3-3 zag je dat er een groot verschil was met de eerste helft", blikt Van 't Schip op de clubwebsite terug op de overwinning op de ploeg uit Enschede. "We wisten de 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1-overwinning. Dat geeft de jongens ook het gevoel dat we op die wijze verder kunnen gaan."

"Ik verwacht woensdagavond een wedstrijd die we gaan winnen", gaat hij verder. "We moeten daarin wel oog houden voor een Excelsior met goede spelers. We moeten zorgen dat we goed staan, durven aan de bal en spelen zoals in de tweede helft tegen FC Twente. Elke tegenstander speelt in deze fase voor iets. Tegen degradatie, Europees voetbal of play-offs en dat zal tot het einde zo blijven. Voor ons maakt het niet uit: we spelen voor onszelf."

Het feit dat Feyenoord de beker heeft gewonnen, kan gunstig zijn voor Ajax, toch kijkt Van 't Schip liever naar zijn eigen ploeg. "Het is alleen gunstig als je vijfde eindigt. We moeten gewoon zorgen dat we niet in de play-offs hoeven te spelen. Je ziet dat er een goede energie in de groep zit, net als in de wedstrijd tegen FC Twente. Dat is de basis en vanuit daar kun je gaan voetballen en met elkaar vechten. Er zit veel in de groep om het goed af te sluiten", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties