Van Wissing: "Hij is een beetje de mindere versie van Klaassen"

Tijmen van Wissing
Tijmen van Wissing Foto: © NESimages

Sem Steijn valt dit seizoen bij FC Twente met name op vanwege het grote aantal doelpunten dat hij maakt. Er bestaat dan ook weinig twijfel bij Tijmen van Wissing over dat Steijn 'gewoon' in de dubbele cijfers gaat eindigen.

"Hij is niet de langste. Hij is 22 en ligt vast tot 2025. In de voorbereiding sprak ik hem een paar keer. Toen had Vlap net die goede periode gehad. Vlap is frivoler, heeft meer finesse. Hij kan me beter de bal bij zich houden in de kleine ruimte", opent Van Wissing bij de Oosttribune van RTV Oost.

Toch heeft Steijn heel andere voordelen. "Ik kan me wel voorstellen dat Oosting altijd Sem Steijn in de basis zet. Hij heeft al zes doelpunten. Die gaat gewoon in de dubbele cijfers eindigen dit seizoen. Dan snap ik wel dat je op de radar komt van clubs uit de Bundesliga."

Ook Jaap Stam is onder de indruk van de kwaliteiten van Steijn. "Dat is een bepaald gevoel dat je hebt als speler zijnde. Dat is heel moeilijk aan te leren. Dit soort spelers hebben dit van nature en voelen dat gewoon enorm goed aan.

Jan van Staa ziet verbeterpunten. "De aannames worden beter en de rust in de combinatie, maar hij is pas anderhalf jaar op dit niveau actief." En Van Wissing trekt een vergelijking. "Hij is een beetje de mindere versie van Davy Klaassen in zijn beste tijd."

Lees meer:
0 reacties