VAR Van Boekel voor Ajax-FC Twente wéér fout in: "Nooit eerder gezien"

Pol van Boekel
Pol van Boekel Foto: © Orange Pictures

Aankomende zondag om 16:45 spelen Ajax en FC Twente tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Topscheidsrechter Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter. De aanstelling van Pol van Boekel als VAR is echter wel opvallend te noemen.

Van Boekel ontnam als VAR, FC Twente een penalty tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Een handsbal van Pröpper een paar minuten later bleek opeens wél een penalty. Dinsdag ging Van Boekel de fout in bij het duel tussen Arsenal en Bayern München. Hij weigerde scheidsrechter Glenn Nyberg te overtuigen dat Bayern een strafschop moest krijgen.

In de 67e minuut nam de Braziliaanse verdediger Gabriel Magalhães van Arsenal de bal in de handen om een doeltrap te nemen. De bal was echter al officieel weer in het spel, waardoor de verdediger een penalty tegen zich had moeten krijgen.

Bayern-spits Harry Kane voelde zich bestolen: "Dat is de duidelijkste strafschop die ik ooit heb gezien." Ook Joshua Kimmich sluit zich daarbij aan: "De scheidsrechter fluit voor de doeltrap, de doelman geeft deze door aan de verdediger en hij neemt de bal weer in handen", sprak Joshua Kimmich bij Prime Video. "Dat heb ik nog nooit eerder gezien."

Lees meer:
0 reacties