VEB-directeur wil duidelijkheid over financiën: "Transparantie nodig"

De Johan Cruijff ArenA
De Johan Cruijff ArenA Foto: © Orange Pictures

Gerben Everts, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters, zegt dat Ajax met duidelijkheid moet komen over de financiële situatie van de club. Dat meldt het Parool. Volgens hem is dit namelijk niet aan bod gekomen tijdens de aandeelhoudersvergadering. 

Everts zelf was niet aanwezig bij die vergadering, maar kreeg wel de wind van voren. "Oprotten met die man", zei Leo van Wijk over de directeur. Dit was na aanleiding van het onderzoek naar Sven Mislintat. Van Wijk vond dat Everts zich had laten leiden door 'geilheid' om in de media te verschijnen.

"Er was veel emotie vanachter de bestuurstafel. Of dat nodig en nuttig was, is zeer de vraag. Op deze manier keert de rust niet terug. We zitten er niet om Ajax het leven zuur te maken, maar om op te komen voor de aandeelhouders. We laten ons niet de mond snoeren", aldus Everts, die geen excuses wil maken. "Onze kritiek is ervaren als een persoonlijke aanval, maar dat was het niet. Er is echt wel iets aan de hand bij Ajax."

Volgens Everts is er niets gedaan met de vragen over de grote uitgaven van Ajax. "Die vragen zijn onbeantwoord gebleven", vertelt hij. "De rvc dacht kennelijk dat de aanval de beste verdediging is en heeft de aandeelhouders niet de kans gegeven te informeren naar de huidige financiën. Daar moet alsnog duidelijkheid over komen. Ik ga ervan uit dat de bestuursraad zijn rug recht en de RvC duidelijk maakt dat transparantie nodig is."

Lees meer:
0 reacties