Verbeek duidelijk: "Uit beeld bij Ajax en behoort tot uitverkoop"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © BSR Agency

Anton Gaaei werd door John van 't Schip al voor rust geslachtofferd tegen AZ. Gertjan Verbeek zegt in het Algemeen Dagblad die beslissing te snappen.

De Deen speelde een zeer ongelukkige eerste helft tegen AZ. "Ik heb het gezien en ik vond het terecht. Als een speler aan alle kanten voorbij wordt gelopen, moet je ingrijpen want als trainer moet je met het nu bezig zijn en dan staat resultaat op één. Dit is topsport. Of het niet tien minuten later in de rust had gekund? Nee, want je hebt verantwoording af te leggen naar de supporters en de directie."

"Vergeet niet: het is voor de trainer óók een aanklacht tegen zichzelf", benadrukt Verbeek. "Hij zegt bij die wissel ook: ik heb voor hem gekozen terwijl hij niet klaar was. Ik heb het dus verkeerd gezien. Gaaei zal voorlopig uit beeld blijven bij Ajax en tot de uitverkoop gaan behoren."

Het zal voor Gaaei wel voelen als een mokerslag. "Ja, maar een trainer kijkt niet naar tijd. Hij kijkt naar het nu. En als hij moet ingrijpen, doet hij dat. Daarvoor ben je leidinggevende. Dan kun je niet de barmhartige Samaritaan uithangen." Wel is Verbeek van mening dat Van 't Schip even om de tafel moet met Gaaei. "Dan betrek je de mental coach erbij. Die laat de trainer over dingen nadenken en helpt vooral bij het bedenken hoe je weer het positieve gevoel bij zo'n jongen kan creëren."

Lees meer:
0 reacties