Verbeek haalt uit: "De F-Side is gewoon een criminele organisatie"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Orange Pictures

Het was na afloop van de gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord onrustig bij de Johan Cruijff ArenA. Ajax-supporters bestormden de hoofdingang en braken zelfs door de deuren. Volgens Gertjan Verbeek is er een eenvoudige oplossing voor het supportersgeweld.

"Volgens mij is het niet zo moeilijk", zegt de oud-trainer bij NOS Langs de Lijn. "Het is ook gebeurd met de Hells Angels en de Satudarah. De F-Side is gewoon een criminele organisatie, oppakken en verbieden. Dat betekent het vak leeg voor de rest van het seizoen. En op het moment dat je je weer meldt bij Ajax om naar een wedstrijd te willen, omdat je een seizoenkaart wilt, dan wordt je ergens in het stadion gepleurd. Mits je geen crimineel verleden hebt. Dan ben je weer welkom."

Volgens Verbeek kan Ajax wel degelijk ingrijpen. "De club weet wie dit zijn", meent hij. "Al hebben ze hoodies, dat weten ze. Iedere club weet dat", aldus Verbeek. "Een paar jaar geleden hebben we bij FC Twente ook zoiets gehad. Toen hebben ze het hele supportershome gesloten. Ze moeten de F-Side ook alle dingen afpakken die ze ooit hebben gekregen."

"Uiteraard moet dat samen met de politie", vervolgt Verbeek. "Dat geeft natuurlijk een hoop gesteggel, zeker bij de eerstvolgende wedstrijd. Maar een burgemeester moet dat oplossen met zijn politie. Het maar uit één hoek, want je ziet dat het stadion zich massaal tegen de F-Side keert. Daar is tot twee keer toe vuurwerk op het veld gegooid. Bij Ajax weten ze gewoon wie daar de leiders zijn, die kennen ze."

Hij beseft dat het voor stewards niet mogelijk is om dit te stoppen. "Mensen staan daar voor 25 euro de hele middag te controleren. En bij zo'n F-Side... Heb je die gasten wel eens in de ogen gekeken? Ik doe hier nu wat uitlatingen. Ik denk dat ik straks ook weer moet oppassen als ik in Amsterdam rondloop", lacht Verbeek.

Lees meer:
0 reacties