Verbeek: "Bij Ajax is duidelijk wat er in twee jaar kan gebeuren"

Op maandag zat Gertjan Verbeek bij VoetbalTijd van 1Twente. Hier sprak de voormalig trainer van SC Heerenveen over de identiteit van verschillende clubs.

Zo denkt Verbeek dat het lastiger is voor iemand om nu in te stappen bij SC Heerenveen, dan toen hij dat deed in 2004. "Toentertijd liep het op rolletjes bij Heerenveen", blikt Verbeek terug. "Wat je dan moet doen, is zorgen dat je dat vasthoudt. En dat je daar je eigen inbreng in mee geeft."

"Als je nu bij Heerenveen binnenkomt moet je eigenlijk weer een hele nieuwe cultuur neerzetten", vervolgt Verbeek. "Er zijn de afgelopen jaren natuurlijk een hele boel mensen gekomen en ook weer vertrokken. Dat heeft de identiteit van de club geen goed gedaan."

De 61-jarige Verbeek trekt de vergelijking met andere clubs. "Dat zie je bij meerdere clubs, dat ze hun identiteit verliezen. Bij Ajax is duidelijk wat er in twee jaar kan gebeuren als de identiteit op de loop gaat. Dan heb je het nog over een club die het financieel goed heeft."

"Ze zeggen heel vaak: het is moeilijker om aan de top te blijven, dan om er te komen. Bij Heerenveen verving ik Foppe (de Haan, red.), dan moet je wel een icoon opvolgen. Als je het dan voor elkaar krijgt om in vier jaar tijd vier keer Europees voetbal te halen, wat daarvoor nooit gelukt was. Dan geeft je dat wel een voldaan gevoel, maar dat kost wel veel energie", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties