Verbeek spreekt vertrouwen in Steijn uit: "Hij is een bouwer"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Orange Pictures

Ajax en Maurice Steijn is tot nu toe nog niet een hele succesvolle match gebleken. Toch vindt oud-trainer Gertjan Verbeek dat de Amsterdammers zeker nog niet de hoop moeten opgeven.

Dat geeft hij aan in een interview met Nieuwe Revu. De wisselvalligheid van Ajax nu wijdt Verbeek vooral aan de uitgaande transfers. "Na het vertrek van bepalende spelers als Daley Blind, Jurriën Timber en Dusan Tadic moet Ajax weer helemaal opnieuw gaan bouwen aan een sterk team."

Toch kan Steijn hierin van waarde zijn. Verbeek: "Steijn is een bouwer en ik denk dat Ajax nu ook een bouwer nodig heeft. Hij zit al heel lang in het vak en dat heeft hij voor op een Heitinga of een Van Nistelrooy, die nog maar kortstondig bezig zijn. Steijn heeft veel ervaring, maar wel op een lager niveau. De absolute top heeft hij nog niet getraind en die heeft hij als speler ook niet gehaald. Dat is wel een nadeel, maar qua leidinggeven heeft hij veel sterke bagage."

Daarnaast spreekt zijn CV ook boekdelen. "Als je kijkt naar Steijns verleden, dan heeft hij het bij VVV en Sparta goed gedaan. Voordat hij kwam, had VVV moeite om in de eerste divisie overeind te blijven. Steijn ging bouwen en daarna promoveerden ze. Bij Sparta heeft hij van een ploeg die bijna degradeerde, een team gemaakt dat bijna Europees voetbal haalde", aldus Verbeek.

Lees meer:
0 reacties