Verhoeven blikt terug: "Eigenlijk begon 'pizzaaaa' bij Ajax"

Jeroen Verhoeven met de kampioensschaal bij Ajax
Jeroen Verhoeven met de kampioensschaal bij Ajax Foto: © Pro Shots

Jeroen Verhoeven speelde in de jeugd van Ajax, maakte de meeste minuten in het betaalde voetbal voor FC Volendam, om vervolgens terug te keren bij Ajax. In Amsterdamse dienst werd de doelman zelfs nog kampioen van Nederland, maar me meeste mensen kennen hem van heel iets anders.

"Toen ik zestien was speelde ik in de B1, B2 en mocht ik meetrainen met de A1, A2", herinnert Verhoeven zich op de officiële clubsite van Ajax. "Dat niveauverschil was zo groot dat ik wel eens heb lopen janken, omdat ik al die ballen om m'n oren kreeg. Ik heb ook een paar keer meegetraind met onder andere de broertjes De Boer en Edwin van der Sar, dat was een heel ander niveau maar wel heel vet."

Later keerde Verhoeven terug bij Ajax en werd ook kampioen met de club. Toch kent men de doelman van iets anders dan zijn sportieve prestaties. "Ik zie er niet uit als een normale profvoetballer, ik ben twee meter en dik honderd kilo. Dan weet je dat je opvalt. Er zijn ook jarenlang ludieke acties geweest rondom mij. Bij FC Utrecht was het ook dat ze de eerste keeper niet kende maar de tweede keeper wel."

"Eigenlijk begon het 'pizzaaaa' allemaal bij Ajax, niet bij de supporters van FC Volendam", zegt Verhoeven als hij een foto ziet waarop hij een pizza omhoog houdt. Het nummer van André van Duin was vaak te horen bij een uittrap van de doelman. "Trouwens, mag ik deze foto's houden? Die wil ik nog wel aan anderen laten zien."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand