Verhuurde Salah-Eddine: "Ajax heeft duidelijke plannen met mij"

Anass Salah-Eddine wordt dit seizoen door FC Twente gehuurd van Ajax. Veel minuten maakte hij nog niet namens de Tukkers, maar in recente oefenwedstrijden laat hij zich zien en dus wacht de linksback geduldig op zijn kans.

"Het was wel een pittige wedstrijd", vertelt hij na afloop van het verloren oefenduel tegen FC Emmen aan 1Twente. "In de competitie heb ik nog niet heel veel minuten gemaakt, dus deze twee oefenwedstrijden zijn toch wel een mooie opbouw richting de competitie."

Bij FC Twente is Gijs Smal de eerste keuze op linksback. Salah-Eddine weet dit en vindt de strijd juist mooi. "Hij doet het goed. Ik ben ook blij voor hem. Het is een mooie concurrentiestrijd en ik moet mezelf hier laten zien. Ik vind dat ik dat heb gedaan en dan is het aan de trainer wie hij opstelt", vervolgt Salah-Eddine, die ook niet had verwacht direct in de basis te staan in Enschede. "Ik moet mezelf laten zien en mezelf bewijzen. Ik vind het juist mooi dat ik een geduchte concurrent heb. Hierdoor word ik ook beter en dit seizoen komen mijn minuten wel."

In de huurovereenkomst wilde FC Twente een koopoptie laten opnemen, maar Ajax weigerde dit. De Amsterdammers verlengden zelfs zijn contract met meerdere jaren. "Ajax heeft duidelijke plannen met mij. Ik weet wat ze voor ogen hebben met mij en zij weten wat ze aan mij hebben. Het is hier een jaartje vlammen en mijn best doen en dan zien wat de toekomst brengt."

Spijt van zijn keuze om verhuurd te worden aan FC Twente heeft hij niet. "Ik vind dat ik me hier veel meer ontwikkel dan dat ik bij Ajax deed. Daar was je alleen maar aan de bal. Hier ben je veel aan de bal, maar moet je ook verdedigen. Die taken mag je niet vergeten. Ik sta honderd procent achter de keuze om hier te spelen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 Sparta Rotterdam 13 0 18
7 SC Heerenveen 13 -6 16
8 Ajax 12 2 15
9 Excelsior 13 -3 15
10 Heracles Almelo 13 -12 15
11 PEC Zwolle 13 -8 14
Bekijk de hele stand