Vermeulen over Ajax-target: "Een attractie om naar te kijken"

Arno Vermeulen
Arno Vermeulen Foto: © Orange Pictures

Ajax hengelt nadrukkelijk naar de komst van de Argentijn Thiago Almada. De Argentijn moet het Amsterdamse middenrif van de nodige extra kwaliteit voorzien. Arno Vermeulen ziet het helemaal zitten.

Dat vertelt de journalist tijdens Studio Voetbal zondagavond. Vermeulen heeft beelden bekeken van de Argentijn en is lyrisch. Ik ben via WyScout, een prachtig programma, naar Almada gaan kijken. Als die toch naar de Eredivisie komt, dan worden we daar echt ontzettend vrolijk van. Hij was er op het WK wel bij. Hij heeft één keer meegespeeld, maar was het grote talent eigenlijk. Hij is hartstikke jong (22, red.)... Als Rafael van der Vaart hem ziet, wordt 'ie helemaal gek."

Vermeulen legt uit dat Ajax met Almada een heuse attractie naar de Eredivisie zou halen. "Hij is zó attractief om naar te kijken. Hij dribbelt het meest van iedereen in de Amerikaanse competitie, scoort veel en is heel doelgericht."

Dat Ajax een kans maakt bij zo’n groot talent, is bijzonder. Vermeulen legt uit dat zulke bijzondere transfers nou eenmaal bij de sport horen, waarbij goede spelers soms niet opvallen bij de top. "Dat gebeurt in het voetbal. Er zijn ook andere clubs in hem geïnteresseerd en het is ook helemaal niet zeker dat ze hem kunnen halen, want ze zijn natuurlijk niet voor niets bezig met een alternatief. Maar dat gebeurt soms. Hij zit dan misschien nét onder de radar."

Het is echter allerminst zeker dat de Argentijn komt, De Telegraaf berichtte al dat hij te duur is.

Lees meer:
0 reacties