Vermeulen verbaasd: "Dat kan Ajax een ongelofelijk bedrag kosten"

Arno Vermeulen
Arno Vermeulen Foto: © Orange Pictures

Arno Vermeulen vind het vreemd dat de contracten die Sven Mislintat uitdeelt bij Ajax vaak behoorlijk lang zijn. In Studio Voetbal spreekt men uitgebreid over de aankopen van Mislintat in Amsterdam.

"Van de elf spelers die hij gekocht heeft, krijgen er tien een vijfjarig contract, tot de zomer van 2028", begint Vermeulen vertelt hij bij Studio Voetbal. "Alleen Branco van den Boomen niet (contract tot medio 2027, red.). Dan zeggen sommige mensen dat het begroting-technisch handig is, want dan kan je de betaalde bedragen over vijf jaar uitsmeren. Maar stel nou dat Mislintat over een paar maanden weg is. Ik sluit het niet uit."

"Het kan zijn dat er dan heel veel van de door hem gehaalde spelers tegen blijken te vallen", zegt Vermeulen, die onzeker is over de situatie in Amsterdam. "Dan komt er straks een nieuwe technisch directeur en een nieuwe leiding binnen de club. Dan zit je met allemaal spelers met vijfjarige contracten, waar je vanaf wil. Dat kan je nog een ongelofelijk bedrag gaan kosten."

Ibrahim Afellay denkt aan de jeugdspelers van Ajax. "Je gaat je ook afvragen hoe slecht de jeugdspelers van Ajax wel niet zijn, als dit je aankopen zijn. En het zijn ook geen aankopen die je voor een of twee miljoen hebt gehaald, het gaat om serieuze bedragen die ze hebben uitgegeven."

Vermeulen ziet weinig kansen voor de jeugd. "Ze hebben de weg voor de jeugdspelers volledig afgesneden. Wat Ajax onder Overmars deed, was kijken naar wat ze in huis hadden en zich vervolgens versterken met een aantal hele goede spelers. Als je nu talent bent bij Ajax en je ziet dat de technisch directeur elf spelers haalt waarvan je je nog moet afvragen hoe goed ze zijn... Dan denk je toch: 'Wat doe ik eigenlijk bij deze club? Ik kan veel beter ergens anders heen gaan.'"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand