Vertonghen duidelijk: "Wil beslissing nemen als ik er klaar voor ben"

Jan Vertonghen tegen Club Brugge
Jan Vertonghen tegen Club Brugge Foto: © Pro Shots

Jan Vertonghen is er naar eigen zeggen nog niet uit of hij na dit seizoen nog doorgaat met voetbal of dat hij zijn schoenen aan de wilgen hangt. De ex-Ajacied is momenteel actief bij RSC Anderlecht.

"Ik ben er nog niet uit", vertelt Vertonghen in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik voel mij hier heel goed, ik voel mij hier thuis. De belangrijkste vraag voor mij is: kan ik Anderlecht de speler geven die ik zelf wil zijn en die Anderlecht verdient? Ik wil geen karikatuur worden van mezelf. Zoals ik mij nu voel, ga ik graag verder, alleen kan ik niet voorspellen hoe ik mij binnen een paar maanden zal voelen."

"Ik wil Anderlecht nu niet mijn jawoord geven om dan na het EK vast te stellen dat het toch niet meer gaat", gaat hij verder. "Maar ook het omgekeerde is waar. Ik kan nu niet met zekerheid zeggen dat ik stop om dan na het EK te voelen dat ik er echt nog niet klaar mee ben."

"Ik ben me ervan bewust dat Anderlecht zich ook moet voorbereiden op de transferzomer. Met een eventuele Europese kwalificatiecampagne willen zij het team ook zo snel mogelijk klaar hebben. Ik wil het Anderlecht niet moeilijker maken dan het al is, maar ik wil zelf de beslissing nemen als ik er klaar voor ben. Nu heb ik nog altijd het gevoel dat ik een meerwaarde ben voor Anderlecht, maar ik wil op een aanvaardbaar niveau spelen als ik stop", besluit de centrale verdediger.

Lees meer:
0 reacties