Vertonghen over tweeluik met Ajax: "Ik heb een dubbel gevoel"

Jan Vertonghen
Jan Vertonghen Foto: © Pro Shots

Jan Vertonghen neemt het komende week op tegen Ajax. De laatste keer dat hij tegen zijn oude liefde speelde, bereikte hij de finale van de Champions League ten koste van de Amsterdammers.

"Die wedstrijden met Spurs tegen Ajax hebben heel veel indruk gemaakt. En niet, omdat ik in Londen een harde klap op mijn hoofd kreeg en we in Amsterdam op miraculeuze wijze alsnog de finale haalden. Ik vond het gewoon heel moeilijk, omdat mijn familieleden, vrienden uit België en Nederland én de vrienden van mijn vrouw allemaal Ajax-fan zijn en een seizoenkaart hebben", vertelt de verdediger in De Telegraaf.

Hij merkte dat zijn gevoelens niet matchten met zijn ploeggenoten. "Het verschil tussen hoe ik het grootste moment uit mijn loopbaan – het bereiken van de Champions League-finale – beleefde en hoe de rest de pijnlijke uitschakeling van Ajax onderging, was eigenlijk niet te doen. Ik was blij, maar zag bij de rest pijn, die ik gek genoeg ook voelde."

Inmiddels speelt de verdediger bij Benfica, de ploeg die Ajax treft in de achtste finale. "Ik kijk uit naar deze wedstrijd, heb zin om de jongens weer te zien en tegen ze te spelen. En ik zal alles geven. Maar ik heb een dubbel gevoel. Al is het beter dat ik nu bij de laatste zestien tegen Ajax speel, want hoe verder we komen des te heftiger de emoties worden. Afgaande op mijn laatste ervaring is dit fijner."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand