Vertrek Ajacied aangekondigd: "Gaat een soort probleem worden"

Kristian Hlynsson en Benjamin Tahirovic
Kristian Hlynsson en Benjamin Tahirovic Foto: © Orange Pictures

Benjamin Tahirovic speelt volgend seizoen niet meer bij Ajax. In ieder geval dat denkt John Inan. Dat vertelt hij in de AD Voetbalpodcast.

De komende zomer zal Ajax een flinke bezem door de selectie moeten halen. Eén van de spelers die volgens Inan waarschijnlijk gaat vertrekken is Tahirovic. De middenvelder werd door Sven Mislintat voor 7,5 miljoen euro naar Amsterdam gehaald maar heeft zaich nog niet kunnen bewijzen. Daarnaast heeft hij veel concurrentie op het middenveld van onder anderen Jordan Henderson en Sivert Mannsverk.

Door die concurrentie lijkt de kans nihil dat de middenvelder langer zal blijven bij Ajax. “Als je dat bij elkaar optelt, kom je al op zes à zeven man, terwijl je Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson ook nog op de 8-positie kunt zetten. Ik vroeg toen al aan Van ’t Schip hoe hij dacht dit te kunnen oplossen. Nu zie je eigenlijk dat dit een soort probleem gaat worden.”

Inan denkt dan ook dat de tijd van Tahirovic in Amsterdam er in ieder geval tijdelijk op zit. Hij is eigenlijk gezien en ik ga er eerlijk gezegd vanuit dat we die na de zomer niet meer terug gaan zien bij Ajax. Of dat dan tijdelijk of permanent is, dat zal nog moeten blijken, maar duidelijk is wel dat Ajax nu een overvloed aan middenvelders heeft. Komende zomer moet daar toch echt een oplossing voor komen”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties