Mislintat weg bij Ajax? "Hij zal op zeer korte termijn vertrekken"'

De wegen van Sven Mislintat en Ajax zullen naar verwachting binnenkort uiteengaan, aldus Martijn Krabbendam. De directeur voetbalzaken zit pas sinds mei in dienst bij de club in Amsterdam, maar staat al zwaar ter discussie vanwege mogelijke belangenverstrengeling bij de transfer van Borna Sosa. Arthur Beck van AKA Global vertegenwoordigde de belangen van de Kroatische linksback, terwijl dit bedrijf ook een aandeel heeft in Mislintats onderneming MatchMetrics GmbH.

Martijn Krabbendam verklaart bij het programma Voetbalpraat van ESPN: "Het is toch niet langer houdbaar? Hoe dan ook, hij zal binnen zeer korte termijn vertrekken." Krabbendam verwacht dat dit mogelijk al op maandag of dinsdag zal gebeuren. Hij benadrukt dat Mislintat de Raad van Commissarissen simpelweg niet heeft geïnformeerd. "Punt. Klaar."

Cristian Willaert meent dat dit te simpel gedacht is. Hij zegt: "Dan moet je juridisch je zaakjes wel voor elkaar hebben. Als blijkt dat hij misschien niets fout heeft gedaan en je zet hem er nu uit, dan kunnen er rechtszaken volgen en wordt het een kostbare zaak." Martijn Krabbendam reageert hierop: "Als werkgever kun je toch zeggen: hij heeft ondermaats gepresteerd, verkeerde spelers aangetrokken en hij functioneert niet. Dan kan hij gewoon vertrekken. Je kunt toch een technisch directeur gewoon ontslaan? Een trainer kun je toch ook gewoon wegsturen? Dan geef je een afkoopsom mee. Zo zal het toch gewoon gaan?"

Willaert gelooft niet dat Ajax Mislintat zomaar op straat zal zetten. "Er geldt ook zoiets als onrechtmatig ontslag. Er zijn gevallen bekend van mensen die hun ontslag hebben aangevochten en weer in dienst zijn getreden bij hun club. Dit is zelfs bij Ajax gebeurd met een bekende scout."

Na enkele dagen na de aankondiging van het onderzoek door Ajax, heeft ook de voormalige club van Mislintat, VfB Stuttgart, bekendgemaakt dat zij een eigen onderzoek naar de vijftigjarige Duitser zullen starten. Mislintat heeft nog een contract in Amsterdam tot de zomer van 2026.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
8 FC Utrecht 23 -1 32
Bekijk de hele stand