Vertrekt De Jong uit Barcelona? "Ik zie het niet zo snel gebeuren"

Frenkie de Jong
Frenkie de Jong Foto: © Pro Shots

Frenkie de Jong blijft bij voorkeur bij FC Barcelona, zo stelt zijn vader John de Jong. Een transfer is, volgens papa John, echter altijd een optie.

Bayern München en Manchester United hebben zijn voorkeur in ieder geval niet. "Daar is het vaak kloteweer. Natuurlijk gaat het om voetbal, maar het speelt wel mee. Uiteraard weet ik dat Barcelona geld nodig heeft en een geweldig bod op Frenkie zou kunnen helpen, maar ik zie het niet zo snel gebeuren. Hoewel, de vijf Europese topclubs hebben allemaal gebeld", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ook weet hij dat zoon Frenkie graag in Spanje woont. "Zij hebben het in Barcelona zó geweldig naar hun zin. Het leven is daar geweldig. Ik ben er vaak. Zelfs nu zit je er met 16 graden in het zonnetje. Nee, nooit op de Ramblas, dat is vergane glorie. De stad biedt zoveel mooiers. Ik zit daar voor een wedstrijd wel eens op een terras en dan zie ik honderden mensen met een shirt van Frenkie. Die Catalanen zijn helemaal gek van hem. Dan knijp wel eens in mijn arm. Is dit wel waar?"

John de Jong weet ook dat de Spaanse pers op z'n zachtst gezegd niet altijd mild is. "Soms krijgt Frenkie een 4. Het zal wel. Voor hem is belangrijk wat zijn trainer (inmiddels Xavi Hernández, red.) ervan vindt. Ze lopen daar allemaal met hem weg."

Lees meer:
0 reacties