Verwachtingen rondom Kroes getemperd: "Hij is geen Harry Potter"

Alex Kroes op de tribune
Alex Kroes op de tribune Foto: © Pro Shots

Alex Kroes is net begonnen bij Ajax en houdt de gemoederen flink bezig. Want hoe brengt hij Ajax terug aan de top?

Dat wordt besproken bij Voetbal International. Marco Timmer, huidig PSV-watcher en voormalig Ajax-watcher, weet wel hoe. "Allereerst moet hij heel veel rust en kunde uitstralen. Dat dit een bagger seizoen is, het tweede op rij, is wel duidelijk."

De journalist stelt dat Ajax een voorbeeld moet nemen aan de concurrentie. "Je ziet in Eindhoven, Rotterdam, Enschede en lange tijd ook in Alkmaar dat alles begint bij visie, beleid, uitvoering en cruciale mensen op de cruciale posities. Daar is Kroes wel zeer bedreven in."

Timmer wijst echter ook op het feit dat heel Nederland met de algemeen directeur meekijkt. "Het vergrootglas ligt erg op hem. Iedereen heeft het erover alsof met Kroes de verlosser binnen is. Dat is allemaal onzin. Ik ken hem van zijn tijd bij Go Ahead Eagles, het is een vrij kundige man. Dat gaan ze bij Ajax wel ondervinden. Zijn levensmotto is niet voor niets: geen stress."

Timmer waakt echter wel voor het feit dat mensen te hoge verwachtingen hebben. "Hij is geen Harry Potter, ze staan niet voor niets 31 punten achter op PSV."

Lees meer:
0 reacties