Verweij: "Alex Kroes wil aankoop van tien miljoen euro verkopen"

Owen Wijndal in actie namens Royal Antwerp FC
Owen Wijndal in actie namens Royal Antwerp FC Foto: © Pro Shots

Mike Verweij denkt dat Ajax komende zomer Owen Wijndal zal gaan verkopen. Dat vertelt de clubwatcher in de Kick-Off Podcast van De Telegraaf.

In de zomer van 2022 kwam Wijndal over van AZ. Na een teleurstellend seizoen in Amsterdam werd hij verhuurd aan Royal Antwerp FC. Hier speelt hij veel wedstrijden en bij vlagen heeft hij een goede indruk achtergelaten. Toch verwacht Verweij dat Wijndal door Ajax verkocht zal worden komende zomer. Ajax telde in 2022 zo'n tien miljoen euro neer, maar Wijndal kwam nooit uit de verf bij de Amsterdammers.

Normaliter zal Wijndal na dit seizoen weer terugkeren bij Ajax waar hij nog een contract heeft tot medio 2027. Verweij denkt dat technisch directeur Alex Kroes gaat proberen om hem te verkopen. “Ze zullen ook beslissingen moeten nemen over spelers die terugkeren en ik denk dat er uiteindelijk besloten gaat worden om Wijndal niet terug te halen, maar te proberen te verkopen.”

Marijn Beuker en Kelvin de Lang zouden wel onder de indruk zijn, maar toch wil Kroes er niet aan beginnen volgens Verweij. “Ik denk dat Kroes het risico gewoon veel te groot vindt om hem terug te halen. Wijndal is natuurlijk ook met niet al te beste, of eigenlijk weinig wedstrijden in de benen naar Antwerp gegaan. Daar heeft hij het wel goed gedaan, veel gespeeld, maar ook dat risico is dan te groot.”

Ook heeft de verdediger in het verleden geworsteld met veel blessures. Dat speelt volgens Verweij echter geen rol bij de technisch directeur van Ajax, wel een andere reden. “Speelt Wijndal in het nieuwe seizoen twee wedstrijden slecht bij Ajax, dan wordt hij de tent uitgefloten,” aldus de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties