Verweij: "Clarence Seedorf staat open voor directiefunctie bij Ajax"

Clarence Seedorf
Clarence Seedorf Foto: © Pro Shots

Clarence Seedorf staat open voor een directiefunctie bij Ajax. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. Valentijn Driessen schreef eerder al dat hij het niet gek zou vinden als de oud-voetballer de nieuwe technisch directeur wordt.

"Ik heb uit een zeer betrouwbare bron: Clarence Seedorf staat open voor Ajax", zegt Verweij in de voetbalpodcast Kick-off. "Hij zou heel graag directeur voetbalzaken willen worden. Clarence Seedorf kan gewoon de directeur van Juventus of Real Madrid bellen. Je zou kunnen overwegen dat je daar iemand naast zet, en dan niet Gerry Hamstra, maar misschien een oud-zaakwaarnemer of iemand die gewoon heel veel werk uit handen neemt."

Seedorf heeft nog geen ervaring als technisch directeur. Verweij: "Er zou hem wel heel duidelijk gemaakt moeten worden dat hij niet de ambitie moet hebben om ooit trainer van Ajax 1 te worden. Dat had Overmars niet, die had ook de papieren niet."

"Dat is vaak wel een gevaar in zo'n functie... Als je zelf wel je trainersdiploma's hebt, dat je uiteindelijk op die stoel van de trainer wil gaan zitten. Hij zal zich wel heel duidelijk in zijn rol als directeur voetbalzaken moeten inleven", zo besluit Verweij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand