Verweij haalt uit: "Hij was voor 7 miljoen te koop, Ajax bood 14"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

In de Kick-Off podcast heeft Mike Verweij opnieuw zijn bedenkingen geuit over het transferbeleid van Sven Mislintat bij Ajax. De verslaggever beweert dat de technisch directeur voor sommige aanwinsten aanzienlijk meer uitgaven heeft gedaan dan strikt noodzakelijk. Er wordt gesuggereerd dat Ajax zelfs het dubbele heeft betaald voor Chuba Akpom van Middlesbrough.

"In Engeland was bekend bij een spelersagent dat Akpom voor vijf tot zeven miljoen op te halen was. Ajax biedt gewoon 'boem' meteen veertien miljoen euro. Het gekke is: er was nul komma nul belangstelling voor Akpom. Die Engelse clubs kopen normaal gesproken een cornervlag voor vijf miljoen euro, maar voor die vijf tot zeven miljoen was er geen enkele belangstelling." Ajax betaalde uiteindelijk 12,3 miljoen euro exclusief 2 miljoen euro aan bonussen voor de topscorer van de tweede competitie in Engeland.

Ook Marc Overmars sloot deze zomer een voordelige deal met Mislintat. Ajax wist Gastón Ávila voor een bedrag tussen de 12,5 en 14,4 miljoen euro weg te halen bij Royal Antwerp. "Overmars staat er doorgaans om bekend om elk cent te bevechten, maar toen Ajax met een bod van 12,5 miljoen euro kwam... Overmars dacht: ik ga niet proberen om er meer uit te halen, want wie weet veranderen ze van gedachten. Hij zei direct ja," merkte Verweij op.

"Opvallend was ook hoe snel alles in die transferperiode geregeld werd: vrijwel elke overgang was binnen een dag afgerond. In het verleden nam dit wel twee tot drie weken in beslag," merkt Verweij op. "Ik heb het idee dat er voor veel spelers te veel is neergeteld. Dat geldt ook voor Sivert Mannsverk, die een jaar geleden nog voor 1,5 miljoen euro werd aangeboden aan Feyenoord." Ajax betaalde ongeveer zes miljoen euro aan Molde FK. "Als je bij een dozijn spelers gewoon twee tot drie miljoen euro te veel uitgeeft... Dan zal er uiteraard een moment komen waarop er intern onderzoek plaatsvindt binnen de club."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand