Verweij: "Klaassen zou het kind van de rekening kunnen worden"

Davy Klaassen
Davy Klaassen Foto: © Pro Shots

John Heitinga greep, na een zwakke eerste helft van Ajax tegen RKC in en zag zijn ploeg in de tweede helft veel beter functioneren. De kans is groot dat hij de lijn van de tweede helft gaat doortrekken tijdens het Europese duel met Union Berlin.

"Als je heel goed wisselt, kan het ook zijn dat je verkeerd bent begonnen", refereert Mike Verweij in de Kick-off podcast van De Telegraaf aan Louis van Gaal. "Maar ik denk wel dat het een hele logische opstelling was om mee te beginnen tegen RKC. Omdat hij in precies dezelfde opstelling, minus Bergwijn die afwezig was en vervangen werd door Conceicao, de eerste drie wedstrijden heeft gewonnen. Dat hij zo zou starten, dat begreep ik wel. Ik vond het wel een vroeg moment, een dubbele wissel in de rust, maar die pakte heel goed uit."

Het ligt voor de hand dat Heitinga tegen Union Berlin met dezelfde opstelling gaat beginnen als de tweede helft tegen RKC. "Dat zou zo maar kunnen", gaat Verweij verder. "Bassey zat tegen Cambuur echt met een gezicht als een oorwurm op de bank. Tegen FC Twente moest hij invallen en dat deed hij eigenlijk al heel goed. Tegen RKC viel hij oog heel goed in. Ik denk dat Heitinga ook zo gaat beginnen tegen Union. Ik denk dat hij meer kracht en meer power en snelheid achterin wil hebben en Bassey opstelt. Dan gaat Alvarez naar het middenveld en dan zou Klaassen het kind van de rekening kunnen worden."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand