Verweij komt met update over toptalent: "Hij neigt nu naar PSV"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

Toptalent Sean Steur dreigt Ajax te verlaten voor een transfer naar PSV. Volgens Mike Verweij is dit een gevolg van een serieus probleem in de jeugdopleiding.

"Er is een hoop te doen over de jeugdopleiding. Hendriks heeft er een enorme puinhoop van gemaakt op De Toekomst", begint Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. "Dusdanig dat heel veel talentvolle jeugdspelers weg willen of benaderd worden om weg te gaan, omdat het zo'n zooitje is in Amsterdam."

Verweij weet van de interesse van PSV in Steur. "Het is zo dat Ajax heeft gezegd dat ze geen absurde bedragen meer gaan geven zoals in het verleden", aldus de Ajax-watcher. "Er wordt op internet geschreven dat zijn vader een geldwolf is, maar dat wordt binnen Ajax tegengesproken. Die man is gewoon heel reëel, maar hij vindt dat er een goed plan moet zijn voor zijn zoon. Maar hij neigt nu naar PSV."

"Wat Ajax zich wel heel erg moet aantrekken, is dat de jeugdopleiding van geen kant klopt", gaat Verweij verder. Hij meent bijvoorbeeld dat er een aantal dingen zijn beloofd aan jeugdspelers in het kader van hun ontwikkeling, maar deze beloftes zijn niet nagekomen. "Het is niet eens altijd een geldkwestie.

Lees meer:
0 reacties