Verweij laakt Ajax: "Nog even en hij was in huilen uitgebarsten"

Mike Verweij in de studio van De Telegraaf
Mike Verweij in de studio van De Telegraaf Foto: © Screenshot De Telegraaf

Mike Verweij zag dat Ajax zondagmiddag beter iemand anders de persconferentie had kunnen laten doen. Nu stond de jonge Jorrel Hato naast John van 't Schip de pers te woord.

De achttienjarige verdediger maakte een dramatische indruk in de Kuip, maar Verweij vindt het niet eerlijk om hem teveel kritiek te geven. "Hij heeft er dit seizoen, ondanks alle ellende, heel goed uitgezien. Het is een jongen van net achttien. Dat die een keer bezwijkt onder deze druk en alle ellende waar Ajax de afgelopen maanden mee te maken heeft gehad…", begint de journalist in Kick-off.

Volgens Verweij was het tekenend dat juist de jonge Hato na afloop op de persconferentie verscheen. "Ik denk dat als er nog een paar vragen waren gesteld, hij in huilen was uitgebarsten. Hij zag er echt heel triest uit", merkt hij op. "Dat doe je ook niet als persafdeling van Ajax. Dan stuur je of een Bergwijn, desnoods een Taylor, wie je ook hebt, misschien Rulli. Maar om Hato naar voren te schuiven, dat was echt heel vervelend voor die jongen."

Lees meer:
0 reacties