Verweij: "Michael van Praag wilde hem als nieuwe algemeen directeur"

Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks
Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks Foto: © Pro Shots

Michael van Praag had zijn pijlen gericht op Bert van Oostveen als nieuwe algemeen directeur van Ajax, zo weet Mike Verweij te melden. De RvC-voorzitter droeg de naam van de voormalig directeur betaald voetbal van de KNVB aan bij de bestuursraad, maar zij gaan er niet in mee.

Menno Geelen werd op 10 mei benoemd als algemeen directeur ad-interim. Van Praag liet er vervolgens geen gras over groeien: "Hij kwam gelijk met een algemeen directeur voor vast. Die heeft hij aangedragen bij de bestuursraad, maar de bestuursraad heeft dat enorm hard getackeld. Het gaat niet door: Bert van Oostveen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax", zegt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

De bestuursraad van Ajax, dat 73 procent van de aandelen in bezit heeft, ziet het voorstel van Van Praag 'nog' niet zitten. "Michael van Praag wilde heel graag Bert van Oostveen. Die heeft het bij de KNVB best goed gedaan. Alleen dat is wéér iemand van buiten de club die Ajax niet van binnen kent. Die zou een hele lange tijd nodig hebben om zich in te werken. Ik denk niet dat dat een hele goede kandidaat is", aldus de clubwatcher.

Van Praag en Van Oostveen kennen elkaar goed. Ze werkten jaren samen bij de KNVB.

Lees meer:
0 reacties