Verweij oppert terugkeer oud-Ajacied als trainer: "Goede kandidaat"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

Mike Verweij denkt dat Marcel Keizer een goede opvolger van John van 't Schip is. Volgens de clubwatcher lijkt de visie van de oefenmeester erg op die van de succesvolle Arne Slot.

Keizer was in 2017 al kort trainer van Ajax, maar dat werd geen succes. “Keizer is natuurlijk in 2017 na Peter Bosz bij Ajax gekomen en werd in de voorbereiding geconfronteerd met het leed rondom Abdelhak Nouri", begint Verweij in Kick-off. "Vervolgens is hij naar Sporting Lissabon gegaan, waar hij het goed heeft gedaan door de beker te winnen. Toen is hij naar het Midden-Oosten gegaan en daar wordt hij volgens mij elk jaar kampioen.”

Volgens de journalist heeft Keizer in Amsterdam nooit een eerlijke kan gekregen. “Dat is doodzonde. Hij kreeg ook niet de rugdekking van Marc Overmars die Erik ten Hag later wel kreeg. Dat komt doordat Overmars Ten Hag wilde, maar Van der Sar en Bergkamp wilden Keizer doorschuiven van Jong Ajax naar het eerste toe", legt hij uit. “Ik denk als ze uiteindelijk naast iedereen grijpen, dat Marcel Keizer ook een gigantisch goede kandidaat voor Ajax is.”

Lees meer:
0 reacties