Verweij sprak met Kroes: "Hij ziet dit als een politiek spel"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

Mike Verweij heeft dinsdag kort gesproken met Alex Kroes na zijn schorsing bij Ajax. De algemeen directeur reageerde met een statement via LinkedIn al op het nieuws, maar in gesprek met de clubwatcher zou hij nog wat meer duidelijkheid hebben gegeven.

Kroes gaf in zijn statement al aan dat de RvC van Ajax allang wist dat hij aandelen Ajax had, maar dat daar lange tijd niks over is gezegd. Na vragen van media kwam de RvC in actie door Kroes te schorsen. Ook zijn zij voornemens de samenwerking definitief te beëindigen.

"Kroes ziet dit allemaal als een politiek spel", zo weet Verweij te melden in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf. "Dat hij expres naar buiten is gewerkt door de RvC. Mogelijk omdat zij niet mee wilden gaan met zijn hervormingen", aldus de clubwatcher. Kroes gaf aan de beslissing van Ajax aan te willen vechten, maar Verweij denkt dat er geen toekomst meer voor hem is in Amsterdam.

"Zelfs als Kroes deze zaak wint, vraag ik me af of er een toekomst voor hem is bij Ajax. Het lijkt me dat het klaar is voor hem. Ajax moet echt snel op zoek gaan naar een puinruimer", is het oordeel van de journalist.

Lees meer:
0 reacties