VIDEO | Tom Staal in perszaal tijdens rellen na Ajax - Feyenoord

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd zondagmiddag definitief gestaakt nadat er tot twee keer toe vuurwerk op het veld in de Johan Cruijff ArenA werd gegooid.

Veronica Offside-verslaggever Tom Staal was aanwezig bij De Klassieker en peilde de stemmingen. Ronald de Boer en Jack Spijkerman waren vooraf nog redelijk positief. Uiteindelijk keek Ajax bij het moment van staken tegen een 0-3 achterstand aan.

Valentijn Driessen zag dat Ajax weinig te vertellen had. "Ajax is niet om aan te gluren. Het is het failliet van het aankoopbeleid. De fouten worden weer gemaakt door de aankopen van Mislintat. Er zaten er al zoveel op de bank, maar toch lukte het drie van de vier om nog beslissende fouten te maken."

"Sosa, Sutalo en Gaaei", wijst Driessen. "De één wordt na een half uur gewisseld en de ander wordt in de rust gewisseld. Sutalo kost zoveel geld, die durven ze waarschijnlijk niet te wisselen. Die maakte er ook een potje van."

Staal kon later de Johan Cruijff ArenA via ingang Zuid-H verlaten. "Het schijnt weer wat rustiger te zijn", beschrijft de verslaggever. "Wat wel opvalt is dat de parkeerplekken van de RvC van Ajax leeg zijn. Of ze zijn helemaal niet geweest of ze zijn heel snel vertrokken. Dat is wel typisch."

Hij krijgt daarna toch nog een paar positieve Ajacieden voor de camera. "Dat is best leuk, want hier links van me is een soort Gazastrook. Een soort oorlogsgebied. Stuur me volgende week alsjeblieft weer naar een provincieclubje", besluit Staal.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand