Naci Ünüvar: "Ik merkte op een gegeven moment: Ik ben niet fit"

Naci Ünüvar wacht nog altijd op zijn doorbraak bij Ajax, ondanks dat de middenvelder al sinds jaar en dag bekend staat als het grote talent. De 18-jarige Zaandammer heeft geleerd wat er in fysiek opzicht nodig is voor het spelen van profvoetbal.

Op zijn zestiende debuteerde Ünüvar in het eerste van Ajax, in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg. Zijn tweede wedstrijd in de Amsterdamse hoofdmacht volgde tegen BVV Barendrecht, twee jaar later. In die tussentijd maakte Ünüvar zijn minuten in Jong Ajax en werd hij klaargestoomd voor het grote werk. Dat had tijd nodig.

Ik merkte op een gegeven moment: ik ben niet fit. En als je dat als voetballer hebt, dan gaat er iets niet goed", vertelt hij aan ESPN. "Dat had ik ook in het eerste jaar dat ik van O19 naar Jong ging, toen hield ik het ook geen negentig minuten vol, 65 of zeventig maar."

"Alles ging aardig goed, maar toen kwam er een moment dat ik aan de bal ook minder werd", vervolgt Ünüvar. "Dan zien mensen het sneller: hij is moe, hij kan het niet volhouden. En dat voelde ik zelf ook. En vanaf dat moment besefte ik eigenlijk wat ervoor nodig is om betaald voetbal te spelen, dat het geen jeugdvoetbal meer is."

Ünüvar ging met zichzelf aan de slag. "Na trainingen nog extra kracht, een eigen programma. Dubbele programma's gedraaid als boys om 1.00 uur naar huis gingen, dat ik nog in de gym bleef. Het is ook niet iets wat je in een paar maanden ziet, het is echt een traject van twee maanden, dat je denkt: oké, nu zie ik een verschil. Je traint, je traint, maar eigenlijk merk je het op lange termijn pas."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand