Vier Ajacieden winnen met Oranje zeer overtuigend van België

Davy Klaassen viert met Daley Blind de 0-3
Davy Klaassen viert met Daley Blind de 0-3 Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond de interland tegen België met 1-4 weten te winnen. Oranje begon met vier Ajacieden in de basis. Jurriën Timber speelde als één van de drie centrale verdedigers, Daley Blind begon als linksback, Davy Klaassen stond centraal op het middenveld en Steven Berghuis was achter de twee spitsen gepositioneerd. Steven Bergwijn, die naar verluidt kan rekenen op serieuze interesse uit Amsterdam, begon naast Memphis in de spits.

Oranje werd het eerste kwartier door België teruggedrongen en het was Timothy Castagne die dichtbij de openingstreffer was. De speler van Leicester City raakte, na slecht wegwerken van Aké, de lat boven Cillessen. Na een kwartier spelen kreeg Oranje, na een fout van de Bruyne, uit het niets een kans. Berghuis kon alleen op doel af maar zag zijn inzet gekeerd worden door Mignolet. Een minuut later was het Memphis die een treffer op zijn schoen had. De aanvaller schoot uit een voorzet van Blind net naast.

Vanaf dat moment bepaalde Nederland de wedstrijd. Na een half uur spelen schoot Blind net naast. De beloning voor Oranje kwam vijf minuten voor rust. Steven Bergwijn zorgde middels een uitstekend afstandsschot voor de 0-1. Enkele minuten later ging de bal ook op de stip, na vermeend hands van Castagne. De VAR bepaalde echter anders, waardoor Oranje met een 0-1 voorsprong aan de thee kon.

Louis van Gaal had geen reden om te wisselen en begon met dezelfde elf spelers aan het tweede bedrijf. Na vijf minuten spelen zag hij zijn ploeg op een 0-2 voorsprong komen nadat Berghuis een uitstekende dieptepass op Memphis afleverde. De aanvaller van Barcelona had geen moeite om af te ronden. Na een uur spelen werd het zelfs 0-3. Een schot van Berghuis kon door Mignolet nog naar de zijkant worden verwerkt, waarna Daley Blind met een afgemeten voorzet Dumfries bediende. De verdediger kon bij de tweede paal eenvoudig scoren.

De doelpuntenhonger van Oranje was nog niet gestild. In de 65ste minuut wist aanvoerder Van Dijk, middels een lange pass, het hoofd van Daley Blind te vinden. De Ajacied bediende koppend Memphis die daarna zijn tweede doelpunt van de avond liet aantekenen. Na de 0-4 nam Oranje gas terug en kwam België ook weer sporadisch tot een aanval. Een kwartier voor tijd leek Castagne de eretreffer te laten aantekenen maar de VAR had in de aanloop naar het doelpunt buitenspel geconstateerd.

De eretreffer voor België kwam er uiteindelijk toch. In de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Batshuayi, na een voorzet van Alderweireld, voor de 1-4 eindstand.