Vindt Ajax intern een trainer? "Lijkt klaar voor volgende stap"

Dave Vos
Dave Vos Foto: © Pro Shots

Ajax is nog altijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het aankomende seizoen. De Amsterdammers laten een boel namen de revue passeren, waarbij ook een aantal verrassingen.

"Ajax zoekt een oefenmeester met idealiter enige ervaring, die het proces van de wederopbouw kan vormgeven. De nieuwe trainer moet een vakidioot zijn die staat voor initiatiefrijk voetbal met een grote tactische flexibiliteit", opent Lentin Goodijk bij Voetbal International. "Hij moet goed kunnen samenwerken en oog hebben voor het ontwikkelen van individuele spelers en het team."

Er zijn meer eisen. "Daarbij kijkt Ajax ook nadrukkelijk naar een complementaire technische staf, één van de lessen van het huidige seizoen. Daarin wil de club tenminste een tactisch specialist, een specialist in de individuele ontwikkeling van spelers en de speelwijze en een oud-prof, die de nodige ervaring en winnaarsmentaliteit kan overbrengen."

Dave Vos is een van de mogelijkheden. "De huidige trainer van Jong Ajax, voldoet aan die eerste twee competenties. Hij wordt zeer gewaardeerd binnen Ajax en lijkt klaar voor die volgende stap in zijn trainersloopbaan."

Een andere bekende kan het ook worden. "Ook Christian Chivu is in beeld. De 43-jarige Roemeen speelde vier jaar met succes voor Ajax en won later nog de Champions League met Internazionale. Tegenwoordig is Chivu alweer een aantal jaar werkzaam als jeugdtrainer bij Inter, momenteel is hij koploper van de Primavera met de Onder-19."

"Ajax heeft nog meerdere assistenten op de lijst, maar wil de nieuwe hoofdtrainer ook de mogelijkheid bieden zelf een vertrouwenspersoon mee te nemen, mits die complementair is aan de rest van de staf", besluit Goodijk zijn relaas.

Lees meer:
0 reacties