Vink fileert Ajacied: "Hautain, sokjes omlaag, tapeje om zijn hand"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © Pro Shots

Marciano Vink zag Ajax stevig onderuit gaan bij Feyenoord en is bijzonder kritisch op jongeling Jorrel Hato. De verdediger ging in de fout bij een treffer van de Rotterdammers en de analist heeft een stevige mening over de Ajacied.

"Dit soort dingen… We hebben Hato in het begin ontzettend bewierookt. Het is een jonge jongen en hij deed het ontzettend goed, maar de laatste maanden is er een houding ontstaan…", begint Vink kritisch in Dit was het weekend van ESPN. "Hij maakt nu echt te veel fouten. Alles gaat te langzaam, moet uit stilstand. Hij draagt zijn sokjes naar beneden en speelt met een tapeje om zijn hand.."

"Hij is international van Oranje, basisspeler en aanvoerder bij Ajax, dan mag je ook wel als een volwassen speler beoordeeld worden", gaat de oud-Ajacied verder. "Het kan gewoon niet zo zijn dat je in dit soort wedstrijden niet thuis geeft. Hij speelt met een bepaalde gearriveerdheid, veel te hautain. Er zit een bepaalde gemakzucht in het spel van Ajax."

"Ze schatten zichzelf te hoog in. Hato is pas net achttien, door omstandigheden zit hij al bij het eerste, maar deze fouten had hij bij Jong Ajax moeten maken. Het is echt geen ramp om hem een keer op de bank te zetten: hij is pas achttien jaar oud", aldus Vink.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand