Vink kritisch op Ajax-supporters: "Dit is bijna een heksenjacht"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © BSR Agency

Marciano Vink springt in de bres voor de bekritiseerde Kenneth Taylor. Volgens de analist wordt de middenvelder onredelijk hard aangepakt door eigen publiek.

Taylor werd in de tweede helft gewisseld en verliet onder een luid fluitconcert het veld. Afgelopen donderdag tegen Bodo/Glimt gebeurde hetzelfde. "Daley Blind is de laatste die zoiets meegemaakt heeft. Die heeft zich er ook over geuit wat voor pijn het deed menselijk. Je gunt dit niemand', zegt Vink in Dit Was Het Weekend van ESPN. Vink vindt dat Ajax-supporters het niet op de man moeten spelen. "Wij werden als groep uitgefloten. Bij ons begonnen ze al na vijf minuten met een slow handclap, om duidelijk te maken dat ze niet werden geëntertaind. Kritiek is van alle tijden. Alleen zo massaal op de man gaan spelen, dat vind ik wel heel heftig. Dat verdient niemand."

Volgens Vink wordt ook helemaal niemand beter van het gefluit. "Of je nu speler van Ajax, Feyenoord of PSV bent; je hoopt dat je support krijgt. Presteer je niet, dan mag men best kritisch zijn. Dan is de trainer er voor om tegen een speler te zeggen kom maar even zitten. Maar dit is gewoon bijna een heksenjacht. Je hebt er als Ajax-supporter toch meer aan om die jongen te helpen en te proberen hem naar een hoger niveau te brengen. Als ik Taylor was, zou ik me niet heel prettig voelen voor de volgende wedstrijd die ik in de Johan Cruijff Arena moet spelen"

Lees meer:
0 reacties