Vlaar tipt Ajax voor duel van donderdag: "Die moet je opstellen"

Ron Vlaar
Ron Vlaar Foto: © Pro Shots

Ron Vlaar speelde drie jaar in The Claret and Blue van Aston Villa, de tegenstander waar Ajax het aanstaande donderdag om 18:45 in eigen huis tegen op zal nemen. De inmiddels gestopte verdediger geeft de Amsterdammers een paar tips hoe ze het zijn voormalig werkgever moeilijk kunnen maken.

"Het is voor Ajax natuurlijk een hele zware loting", vertelt de 32-voudig international in gesprek met VoetbalNieuws. Vlaar schat de Ajax-kansen over het algemeen niet al te hoog in. "Het zal heel wat beter moeten willen ze überhaupt een kansje maken", zo luiden de harde woorden.

Iemand die mogelijk voor gevaar zou kunnen zorgen achter de Villa-defensie, is Forbs, zo stelt Vlaar. "Forbs is natuurlijk heel snel. Die moet je opstellen. Brobbey wil de bal wat meer in zijn voeten hebben. Hij moet worden aangespeeld, vervolgens kan iemand eronder komen. Dan ben je hoger op het veld en kan die dieptepass makkelijker gegeven worden. Daar liggen de kansen."

Gelijktijdig moet het team onder leiding van coach John van 't Schip voorzichtig zijn om niet te veel ruimte weg te geven, waarschuwt de voormalige speler van onder andere Feyenoord en AZ. "Dan gaan ze het heel lastig krijgen. Het wordt een hele klus."

Lees meer:
0 reacties