Voldoening bij Klaassen: "Mijn bijdrage was groot aan het eind"

Davy Klaassen met de schaal
Davy Klaassen met de schaal Foto: © Pro Shots

Davy Klaassen was dit seizoen niet altijd zeker van een basisplaats, maar het goede gevoel overheerst na de titel. De middenvelder is belangrijk geweest met zijn doelpunten.

"Soms is het heel lastig. Wekelijks een kwartiertje spelen, daar word ik niet vrolijk van", vertelt Klaassen eerlijk tegen het Algemeen Dagblad. Hij was niet altijd onomstreden, maar toonde dit seizoen toch behoorlijk vaak zijn klasse met doelpunten. "Ik weet niet hoe het komt dat ik zo vaak scoor als het er écht om gaat. Ik loop heel vaak voor niets. Toch blijf ik gaan. Als de bal komt en je staat er niet, word je gek."

"Teamgenoten vragen weleens of ik een magneet in mijn lichaam heb", vervolgt de middenvelder. "Als je op dertig meter van het doel blijft, scoor je nooit. Zonder een bepaalde gretigheid kun je het niet in de vingers krijgen. Hoe vaker je loopt, hoe meer instinct je kweekt van waar de ballen vallen", aldus Klaassen, die blij is dat hij belangrijk kon zijn voor het team.

"De schaal zorgt voor het goede gevoel en je kunt denk ik beter aan het eind dan aan het begin belangrijk zijn voor het team. Mijn bijdrage was denk ik ook groot aan het eind. Dat geeft voldoening, al wil je alles spelen. Die drang moet elke speler hebben en die heb ik komend seizoen ook weer", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties