Voormalig Ajax-target op weg naar Portugese topclub: "12 miljoen"

Zeno Debast aan de bal
Zeno Debast aan de bal Foto: © Pro Shots

Zeno Debast staat in de belangstelling van Sporting Portugal. De Portugese koploper gelooft dat ze de twintigjarige verdediger voor een redelijke transfersom kunnen overnemen van Anderlecht. Eerder werden Ajax en PSV nog genoemd als mogelijke club voor de Belgische verdediger.

Dit weekend siert Debast de voorpagina van A Bola, een vooraanstaande sportkrant in Portugal. De Belgische international, die eerder ook aan PSV en Ajax werd gelinkt, staat nu in de concrete belangstelling van Sporting.

De club heeft zelfs al contact opgenomen met Anderlecht. Of Os Leões gaan doorzetten voor Debast, hangt echter af van de toekomst van spelers zoals Gonçalo Inácio en Ousmane Diamande, die ook gewild zouden zijn.

Sporting gelooft dat een transfersom van twaalf miljoen euro voldoende is, zo meldt de sportkrant. Debast's contract bij de Belgische topclub loopt af in de zomer van 2025. Recentelijk werd de verdediger nog genoemd in Italiaanse media in verband met Ajax. Vorige zomer toonde PSV ook interesse, maar toen vonden ze hem te prijzig.

Lees meer:
0 reacties