"Voorspel een ontroerende tournee van Eriksen door Engeland"

Christian Eriksen
Christian Eriksen Foto: © Pro Shots

Christian Eriksen gaat bij Brentford terugkeren in de Premier League. Journalist en schrijver Nico Dijkshoorn is vol bewondering voor de oud-speler van Ajax.

“Eriksen gaat voetballen voor Brentford. Daar kunnen ze het nog nauwelijks geloven. Ze zeggen het natuurlijk niet hardop, maar door dat starre gedoe van die Italianen krijgen zij bij Brentford zomaar een wereldspeler in de schoot geworpen”, schrijft Dijkshoorn bij Voetbal International.

“Ik voorspel een ontroerende tournee van Eriksen langs de Engelse velden. Hij zal in ieder stadion een staande ovatie krijgen”, vervolgt hij. “Iedereen zal blij zijn hem te zien. Hij doet het nog en durft het nog. Ik voorspel ook dat al die mensen in het stadion daarna anders thuis zullen komen. Ze hebben gekeken naar een bewegend iemand die bijna dood was.”

Volgens Dijkshoorn kan Eriksen een voorbeeld zijn. “Ze zullen de woonkamer inlopen, met hun supporterssjaal nog om de nek, en vervolgens hun vrouw, man of kinderen omhelzen. Die zullen niet begrijpen waar dat opeens vandaan komt, al dat gevoel. Totdat ze ’s avonds samen de samenvatting kijken en Christian Eriksen over het veld zien dartelen alsof er nooit iets is gebeurd.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand