Vos: "Kijk hoeveel spelers er dit seizoen al in het eerste spelen"

Dave Vos
Dave Vos Foto: © Pro Shots

Dave Vos is content met het aantal minuten dat jong-Ajax spelers hebben gemaakt in het eerste elftal. Ondanks dat de resultaten van het team zelf niet goed zijn, ziet hij lichtpunten.

Dat vertelt de coach op de clubsite. "Het is een reeks van wedstrijden waar ongelooflijk veel gevraagd wordt van alle spelers. Het bereik van de UEFA Youth League met Ajax O18 is voor ons ook belangrijk. Dus je moet goed afstemmen in welk elftal spelers spelen. Dat betekent dus dat je met wisselende samenstellingen speelt. In de afgelopen fase is dat wat extremer geweest."

Alles bij elkaar opgeteld wil Vos niet klagen. "Wij zijn er ook voor om spelers door te ontwikkelen naar het eerste elftal. Dat is waar het om draait. Maar spelers die rondom het eerste elftal zitten en terugkomen naar Jong Ajax willen we een warm bad bieden. Het terugkeren is voor hen niet altijd even makkelijk."

Hij wijst dan ook naar het aantal minuten dat jonge spelers in het eerste maken. "Als je ziet hoeveel spelers er dit seizoen al in de Johan Cruijff ArenA minuten heeft gemaakt is dat iets waar wij als staf van Jong Ajax wel blij van worden."

Lees meer:
0 reacties